Marina Tauber a avut întâlniri cu deputații Dumei de Stat a Federației Ruse Kazbek Taisaev și Aleona Arșinova

Deputatul Parlamentului Moldovei, membru al blocului politic „Victorie”, Marina Tauber, s-a întâlnit cu deputații Dumei de Stat a Federației Ruse, Kazbek Taisaev — prim-vicepreședinte al Comitetului Dumei de...

Deputatul Parlamentului Moldovei, membru al blocului politic „Victorie”, Marina Tauber, s-a întâlnit cu deputații Dumei de Stat a Federației Ruse, Kazbek Taisaev — prim-vicepreședinte al Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri CSI, integrare eurasiatică și relații cu compatrioții, și Aleona Arșinova, vicepreședinte al fracțiunii „Rusia Unită” în Duma de Stat, președinte al ONG-ului „Eurasia”.

La întâlnirea cu Kazbek Taisaev, au fost discutate o serie de probleme legate atât de situația politică actuală, cât și de viitorul Moldovei. Potrivit Marinei Tauber, partea rusă „a exprimat clar și fără echivoc intenția de a oferi ajutor într-o perioadă atât de importantă pentru țară”.

„Am discutat despre viitoarele alegeri și referendum, acordând o atenție deosebită restricțiilor impuse asupra votului prin corespondență pentru diaspora moldovenească din Rusia. Aceasta este o încălcare gravă a drepturilor democratice ale cetățenilor noștri și vom continua să luptăm pentru dreptate și pentru ca fiecare cetățean să aibă posibilitatea de a participa la procesul electoral”, a spus Tauber.

S-a acordat o atenție specială regimului actual PAS. Marina Tauber a menționat că acțiunile Maiei Sandu provoacă o preocupare profundă ambelor părți ale întâlnirii. Potrivit deputatului Parlamentului Moldovei, este important să se consolideze toate forțele de opoziție pentru a câștiga la alegerile prezidențiale și la referendum: „Doar unindu-ne, vom putea obține schimbări pozitive pentru țara noastră”.

Marina Tauber și-a exprimat încrederea că cooperarea cu Rusia și sprijinul din partea unui vecin prietenos vor ajuta la atingerea obiectivelor echipei blocului politic „Victorie”.

In this article