Deputații grupului parlamentar „Victorie” condamnă propaganda LGBT promovată de PAS: „Regimul face totul pentru a distruge instituția familiei”

Un proiect de lege elaborat de deputații din grupul „Victorie”, care interzice propaganda LGBT în rândul minorilor, nu a fost acceptat spre examinare de către majoritatea parlamentară PAS....

Un proiect de lege elaborat de deputații din grupul „Victorie”, care interzice propaganda LGBT în rândul minorilor, nu a fost acceptat spre examinare de către majoritatea parlamentară PAS. Mai mult, politicienilor din opoziție nu li s-a permis să ia cuvântul la tribuna parlamentului. Așa că legislatorii au organizat un briefing de presă pentru a explica esența inițiativei și a condamna acțiunile abuzive ale partidului de guvernământ.

Președintele grupului parlamentar „Victorie” a atras atenția că propaganda LGBT dezbină societatea noastră și distruge valorile tradiționale.

„Am avut și dreptul și obligația să ies cu un discurs, dar nu mi s-a oferit cuvântul. Am ajuns să fim conduși de politicieni care promovează lucruri care nu sunt normale pentru societatea noastră. Le recomand să-și schimbe culoarea din galben în multicolor, ca să vadă lumea cine sunt cu adevărat. Această guvernare pur și simplu și-a ieșit din minți. Suntem martorii unei promovări agresive a comunităților LGBT și devenim o societate dezbinată, dar, cum spun ei, europeană”, a declarat Vasile Bolea.

Iar deputatul Alexandr Nesterovschi a menționat prin propaganda LGBT guvernarea încearcă să distragă atenția societății de la problemele reale ale țării.

„LGBT pentru PAS a devenit o temă mai populară decât economia. De ce să ridici economia ruinată? Singura preocupare a PAS este propaganda valorilor LGBT, inclusiv prin paradele gay. Regimul Sandu-PAS face totul pentru a distruge instituția familiei în Moldova. Sănătatea copiilor noștri, inviolabilitatea lor psihică și fizică este o sarcină primordială pentru noi. Trebuie să apărăm copiii noștri de la astfel de valori europene”, a spus Alexandr Nesterovschi.

Parlamentara Irina Lozovan a declarat că agenda LGBT este intens promovată de Occident în țara noastră, inclusiv prin acordarea de granturi.

„În țara noastră e dificil să fii om care gândește sau politician de opoziție – imediat ajungi să fii judecat sau să fii sancționat. În schimb, să fii activist LGBT în Moldova de astăzi e foarte simplu. Lor li se oferă granturi occidentale, ei sunt susținuți de guvernare și politicienii europeni. LGBT lipsește oamenii de fundamentul familiei tradiționale”, a spus parlamentara.

Secretarul grupului parlamentar „Victorie” Marina Tauber a declarat că echipa lui Ilan Șor va lupta și în continuare pentru a proteja copiii moldoveni de politica distructivă a PAS.

„Această guvernare ticăloasă și-a reconfirmat o dată-n plus statutul de promotor activ al propagandei LGBT, pe care PAS pare să o ridice la rang de politică de stat. Și asta în pofida faptului că societatea moldovenească detestă cu vehemență aceste așa-zise „valori” occidentale. Noi însă, cei din blocul „Victorie”, vom lupta în continuare pentru o societate sănătoasă, educată în baza principiilor ortodoxe și în spiritul de familie”, a spus Marina Tauber pe rețelele sale de socializare.

Precizăm că proiectul deputaților din grupul „Victorie” a fost înregistrat încă acum un an în parlament, dar până acum s-a refuzat examinarea lui.
Inițiativa prevede pedepse cu amenzi care variază între 100 și 300 de unități convenționale pentru propaganda LGBT în rândul minorilor.

De asemenea, s-a propus ca promovarea informațiilor care ar putea stârni dorința minorului de a-și schimba sexul să fie pedepsită cu amendă care variază între 100 și 400 de unități convenționale, cu interzicerea de a ocupa funcții publice pe un termen care variază între 2 și 5 ani.

In this article