Posibile vânzări de teste de examen? Ministerul Educației anunță sesizarea poliției

În spațiul public a apărut informația precum că, ar exista tentative de vânzare a testelor de la examenele naționale de absolvire. Într-o reacție, Ministerul Educației și Cercetării și...

În spațiul public a apărut informația precum că, ar exista tentative de vânzare a testelor de la examenele naționale de absolvire. Într-o reacție, Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare cheamă la corectitudine toate părțile participante la evaluările finale. Mai mult, MEC, sesizează poliția pe marginea cazului. 

Precizăm că testele pentru examenul național de bacalaureat, cât și cele pentru examenele naționale de absolvire a gimnaziului, sunt păstrate în condiții de maximă securitate, ceea ce împiedică accesul persoanelor neautorizate la testele aplicate în cadrul examenelor naționale de absolvire sau scurgerile de informații în privința subiectelor de examen.

Autor: Ministerul Educației și Cercetării

Ministerul a transmis în adresa Inspectoratului General al Poliției din cadrul Ministerului Afacerilor Interne un demers prin care a fost solicitată examinarea cazului suspect de escrocherie apărut pe rețelele de socializare.

În plus, MEC și ANCE îndeamnă elevii claselor absolvente, părinții și cadrele didactice să dea dovadă de corectitudine și onestitate în cadrul sesiunii de examene 2024 și să nu cadă pradă escrocheriilor.

Educația este o prioritate națională și MEC depune eforturi susținute pentru a asigura un mediu educațional corect, transparent și echitabil pentru toți elevii. Orice tentativă de fraudă va fi tratată în conformitate cu legea.

Autor: MEC

 

Sursa: agora.md

In this article