Un ucrainean, condamnat la 17 ani de închisoare pentru omorul unui bărbat în Moldova

Un ucrainean a fost condamnat la 17 ani de închisoare pentru omorul unui bărbat în anul 2018. Acesta nu a acționat de unul singur, ci cu un alt...

Un ucrainean a fost condamnat la 17 ani de închisoare pentru omorul unui bărbat în anul 2018. Acesta nu a acționat de unul singur, ci cu un alt cetățean al Ucrainei, care până în prezent nu a fost găsit de oamenii legii.

Potrivit Procuraturii Generale, inculpatul, împreună cu un alt bărbat, ambii cetățeni ai Ucrainei, având intenția de a omorî un bărbat, i-au stabilit acestuia o întâlnire pe teritoriul Republicii Moldova.

La data de 14 mai 2018, aceștia au intrat pe teritoriul Moldovei, prin teritoriul necontrolat al regiunii transnistrene. Între timp, în țară a sosit și victima. Aceștia s-au întâlnit în sectorul Botanica al Capitalei.

Ulterior, toți trei s-au deplasat cu un automobil închiriat, pe traseul M5 Chișinău-Bălți. Drept urmare, făptașii l-au strangulat pe bărbat. Pentru a ascunde urmele infracțiunii, aceștia au aruncat cadavrul victimei într-o fântână, amplasată în apropierea unei comune din Capitală. Cadavrul a fost depistat de către un trecător, la 18 mai 2018.

În prezent, inculpatul este anunțat în căutare. Acesta nu și-a recunoscut vinovăția pentru faptele de care a fost acuzat.

Cu referire la cel de-al doilea făptuitor, un bărbat în vârstă de 61 de ani, originar din regiunea Lugansk, Ucraina, a fost condamnat la 17 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis pentru omor premeditat.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

In this article