Constantin Starîș: “Bătălia dintre îngrijitori și menajere” a fost transformată de autorități într-o luptă universală a binelui împotriva răului. Și a pierdut rușinos

Actualele autorități moldovenești au transformat cu ușurință “bătălia dintre oameni de serviciu și menajere” într-o “bătălie universală a binelui împotriva răului” și într-o “bătălie a civilizațiilor”. Declarația a...

Actualele autorități moldovenești au transformat cu ușurință “bătălia dintre oameni de serviciu și menajere” într-o “bătălie universală a binelui împotriva răului” și într-o “bătălie a civilizațiilor”. Declarația a fost făcută de deputatul Constantin Starîș în cadrul unei conferințe cu tema “Lecțiile alegerilor locale din 2023 și perspectivele democrației în Republica Moldova”, transmite eNews.

“La alegeri a participat nu doar PAS, ci și “Echipa Europa”!” Iar această echipă a pierdut rușinos nu doar alegerile, ci și “bătălia civilizațională”. Iar astăzi, cu totul în tradiția autohtonă, își caută frenetic și rușinos parteneri nu doar dintre oponenții politici, ci și dintre dușmanii ideologici.

Pentru a sublinia profunzimea acestei înfrângeri politice, permiteți-mi să vă reamintesc că în 2003, după triumful parlamentar din 2001, comuniștii au obținut puterea unică în aproape toate consiliile raionale și municipale.

Astăzi, regimul nu are dreptul moral-politic de a lua decizii în numele întregii populații a țării și acționează din ce în ce mai mult împotriva dorințelor și intereselor fundamentale ale majorității cetățenilor. În prezent, regimul nu mai are legitimitate internă – toată legitimitatea autorităților este externă și se bazează exclusiv pe sprijinul din ce în ce mai puțin inteligibil și justificabil al partenerilor externi. Acest sprijin începe să îi discrediteze pe partenerii înșiși și reduce valoarea transferurilor. Suntem în pragul unui vid complet de legitimitate, plin de consecințe imprevizibile, deoarece societatea moldovenească, care a suferit atât de mult, ar putea începe să se organizeze într-o platformă anti-PAS”, – a declarat Constantin Starîș.

Vă reamintim că pe 6 decembrie, la Chișinău are loc conferința “Lecțiile alegerilor locale din 2023 și perspectivele democrației în Republica Moldova”, organizată de platforma “Dialog European”. La eveniment au fost invitați să participe politicieni, politologi, jurnaliști și reprezentanți ai misiunilor diplomatice străine.

In this article