Israelul bombardează Siria în urma prăbușirii unei drone asupra unei școli din Eilat

Israelul a bombardat Siria vineri în zori, ca răspuns la o dronă ce s-a prăbuşit peste o şcoală în staţiunea israeliană Eilat (sud), a anunţat armata israeliană, informează...

Israelul a bombardat Siria vineri în zori, ca răspuns la o dronă ce s-a prăbuşit peste o şcoală în staţiunea israeliană Eilat (sud), a anunţat armata israeliană, informează AFP și Agerpres.

„Ca răspuns la o dronă provenită din Siria care a lovit o şcoală în Eilat, forţele de apărare israeliene au bombardat organizaţia care a întreprins atacul”, a anunţat armata într-un comunicat şi pe platforma X (fostă Twitter), fără a preciza numele acestei organizaţii.

Israelul „pune pe seama regimului sirian responsabilitatea pentru orice act terorist ce ar proveni de pe teritoriul său (sirian)”, a adăugat armata.

O dronă de origine necunoscută a căzut joi peste o şcoală în staţiunea balneară Eilat de la Marea Roşie, în sudul Israelului, fără a face victime, a anunţat armata israeliană.

Armata a anunţat de asemenea că îşi „continuă operaţiunile pentru distrugerea infrastructurilor mişcării teroriste Hezbollah în Liban”.

„Avioane de vânătoare au lovit ţinte ale Hezbollah pe teritoriul libanez ca ripostă la tiruri spre Israel în timpul zilei”, a precizat armata.

În timpul serii, armata israeliană a anunţat de asemenea că a interceptat o rachetă deasupra Mării Roşii cu sistemul de apărare antirachetă Arrow 3.

După 7 octombrie şi după atacurile sângeroase întreprinse pe teritoriul israelian de către Hamas, Israelul duce un război în Gaza împotriva mişcării islamiste palestiniene.

Israelul trebuie, de asemenea, să facă faţă unor atacuri ale mişcării Hezbollah la frontiera sa cu Libanul şi atacă infrastructuri ale acestei mişcări pro-iraniene aproape zilnic.

In this article