9.700 de pachete de țigări au fost depistate la vamă. Șoferii, reținuți pentru 72 de ore

În punctul de trecere a frontierei Palanca, oamenii legii au supus verificărilor două automobile. În urma acestora, au fost depistate 9.700 pachete de țigări, ascunse în podeaua automobilelor....

În punctul de trecere a frontierei Palanca, oamenii legii au supus verificărilor două automobile. În urma acestora, au fost depistate 9.700 pachete de țigări, ascunse în podeaua automobilelor. Șoferii au fost reținuți.

Potrivit Serviciului Vamal al Republicii Moldova, angajații postului vamal Palanca au depistat 9.700 pachete de țigări, presupus a fi contrafăcute, ascunse în locuri special adaptate în două autoturisme care se deplasau din Ucraina spre Moldova.

În primul caz a fost supus verificărilor un automobil de mode Renault, care era condus de un moldovean în vârstă de 29 de ani. În urma controlului, oamenii legii au depistat în podeaua mașinii 5.500 pachete de țigări, cu înscrisuri pe acestea în limba română.

În al doilea caz este vorba despre un automobil de model Dacia, la volanul căruia se afla un cetățean în vârstă de 31 de ani. Scest șofer a ascuns 4.200 pachete de țigări, de asemenea, în podeaua mașinii.

Ca urmare, țigările și mijloacele de transport au fost ridicate, iar șoferii sunt reținuți pentru 72 de ore. Cazul este investigat în continuare de către ofițerii Departamentului antifraudă și conformare.

Oamenii legii menționează că sunt indicii că țigările sunt contrafăcute, inclusiv în scopul inducerii în eroare a organelor de drept. Astfel, Serviciul Vamal are bănuieli rezonabile că țigările sunt fabricate clandestin cu indicarea denumirii unor branduri de țigări ce se fabrică în Republica Moldova, inclusiv cu falsificarea timbrelor de acciz, și care ulterior sunt transportate atât din Ucraina în Republica Moldova cât și din Ucraina în România.

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
In this article