Incident violent la Consulatul Chinei din San Francisco: Un bărbat împușcat de poliție după un incident la sediul consulatului

Poliţia din San Francisco a împuşcat mortal un bărbat care a intrat luni cu maşina în Consulatul Chinei din metropola americană. Poliţia a precizat într-un comunicat că bărbatul...

Poliţia din San Francisco a împuşcat mortal un bărbat care a intrat luni cu maşina în Consulatul Chinei din metropola americană.

Poliţia a precizat într-un comunicat că bărbatul – al cărui nume nu a fost făcut public – a fost împuşcat după ce agenţii au ajuns la faţa locului, scrie News.ro, preluând BBC.

Imaginile difuzate online au arătat o maşină Honda albastră care intrase într-un hol şi zeci de persoane care fugeau din clădirea consulatului.

Bariere şi scaune zac la pământ în hol, în timp ce alte piese de mobilier au fost deteriorate.

Nu au fost raportate persoane rănite în interiorul Consulatului. Imaginile arată o prezenţă intensă a poliţiei, iar clădirea Consulatului din zona Japantown a oraşului a fost izolată.

Consulatul a condamnat într-o declarație incidentul, adăugând că acesta a reprezentat o „ameninţare serioasă” la adresa siguranţei personalului său şi a altor persoane aflate la faţa locului.

„Condamnăm cu fermitate acest atac violent şi ne rezervăm dreptul de a urmări responsabilitatea pentru acest incident”, a adăugat consulatul chinez.

Consulatul a făcut demersuri oficiale către autorităţile SUA – o expresie pentru exprimarea nemulţumirii diplomatice, menţionează BBC – îndemnându-le să se asigure că problema este tratată în mod corespunzător.

Poliţia a declarat că o anchetă este în curs de desfăşurare, dar nu a dezvăluit informaţii suplimentare.

San Francisco va găzdui luna viitoare Conferinţa de Cooperare Economică Asia-Pacific, la care este aşteptată participarea preşedintelui chinez Xi Jinping.

In this article