840 de laptopuri vor fi oferite elevilor de către primăria Chișinău pentru a învăța de la distanță

Primăria Chișinău va oferi elevilor 840 de laptopuri pentru a învăța de la distanță. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban. Edilul a subliniat că de aceste...

Primăria Chișinău va oferi elevilor 840 de laptopuri pentru a învăța de la distanță. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban. Edilul a subliniat că de aceste laptopuri trebuie să beneficieze doar cei care merită, dar nu alte persoane.

„Eu știu că a existat un mecanism la ministerul. Rog foarte mult să nu să se întâmple ca mămicile cu Porsche și Mercedes, care au rujul mai scump decât întregul laptop, să beneficieze. Se consideră și ele nevoiașe. Să ajungă în strictă necesitate la copiii care au cel mai mult nevoie. Vreau ca această listă să fie verificată de zeci de ori.

În urma controlului ce l-am efectuat și am integrat bazele de date, ce au primit compensații în perioada rece a anului, aproximativ 2500 de persoane au fost excluse din aceste liste, pentru că în conformitate cu actele normative nu aveau dreptul să primească aceste compensații. Pentru că aveau 2 apartamente sau case. Pentru că în aceste liste verificarea era făcută de autorități cu întrebări.

Să nu să se întâmple că mama e cu Porsche, tata e cu Range Rover, au zece case și apartamente și îi mai trebuie laptop de la stat sau municipiu. Verificați strict. Mă adresez și părinților, că dacă eventual scapă autorităților, să ne informeze”, a conchis acesta.

In this article