7 persoane revenite din Italia, internate cu simptome de tuse

„Pe parcursul a 24 de ore, 7 persoane, 5 copii și 2 maturi, reveniți din Italia, au fost internate cu simptome de tuse și febră”. Declarațiile au fost...

„Pe parcursul a 24 de ore, 7 persoane, 5 copii și 2 maturi, reveniți din Italia, au fost internate cu simptome de tuse și febră”.

Declarațiile au fost făcute de către ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul ședinței a Punctului Focal Național privind controlul infecției prin Coronavirus.

Potrivit lui Dumbrăveanu, cele 7 persoane au fost internate în spital pentru a realiza testele necesare de laborator pentru a confirma sau pentru a infirma infectarea cu noul virus.

Cu toate acestea, ministra susține că în Republica Moldova deocamdată nu au fost înregistrate cazutri de îmbolnăvire cu COVID-19.

De asemenea, în cadrul ședinței de azi, a fost decis:

– Sporirea măsurilor de control la Punctele de trecere a frontierei. În acest sens, specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică vor fi prezenți 24/24 ca să ofere suport pentru investigarea persoanelor revenite din zonele cu risc sporit de infecție și analiza fișelor epidemiologice.

– Sporirea capacităților umane la ANSP pentru repartizarea fișelor epidemiologice către medicii de familie, astfel încât, persoanele revenite din țările cu risc sporit de infecție, să fie monitorizați la domiciliu.

– Actualizarea pe site-ul ANSP, zilnic, a informației privind zonele cu risc sporit de infecție prin Coronavirus de tip nou, pentru ca medicii de familie să poată monitoriza eficient persoanele și elibera certificate de boală la necesitate.

– Am solicitat tuturor managerilor de instituții medico-sanitare ca să asigure toate măsurile de prevenire a infecției, inclusiv prin amplasarea soluțiilor dezinfectante în fiecare instituție. Personal voi monitoriza îndeplinirea acestei sarcini.

 

In this article