670 de cazuri din partea cetățenilor, sesizate pe platforma primăriei eu.chisinău.md

Platforma primăriei eu.chisinău.md a fost lansată pe deplin săptămâna trecută. Astfel, până astăzi, cetățenii au sesizat serviciile municipale în 670 de cazuri. Despre aceasta s-a anunțat în cadrul...

Platforma primăriei eu.chisinău.md a fost lansată pe deplin săptămâna trecută. Astfel, până astăzi, cetățenii au sesizat serviciile municipale în 670 de cazuri. Despre aceasta s-a anunțat în cadrul ședinței serviciilor Primăriei Chișinău de astăzi, transmite Breaking News.

Din totalul de sesizări, 418 sunt în lucru, iar 189 au fost soluționate.

Cele mai multe probleme raportate de cetățeni sunt despre drumuri, maidanezi, construcții.

„Această platformă este accesibilă pentru toți locuitorii, de asta ne-am propus ca acest site să fie cât mai transparent și să vină în ajutorul locuitorilor capitalei”, a declarat primarul Ion Ceban.

Cetăţenii pot sesiza autoritățile locale despre problemele din capitală, pe mai multe domenii:

– Comerț neautorizat

– Construcții neautorizate/Locuințe

– Drumuri, gropi și semne rutiere

– Energie electrica/termica/gaz

– Iluminare și semafoare

– Maidanezi

– Parcuri, scuaruri și spații verzi

– Salubrizare

„Dar vreau să înțeleagă toată lumea că unele probleme curente, ele sunt rezolvate în termeni rezonabili, iar cât ține de reparația străzilor, curților de bloc, trotuare, noi le colectăm pe toate, doar că, acestea necesită timp pentru a fi soluționate. Asta deoarece sunt proceduri legale, licitații, achiziții și asta durează”, a conchis edilul.

In this article