50 de moldoveni, blocați la granița cu Egiptul

Guvernul Republicii Moldova face tot posibilul pentru evacuarea celor 50 de cetățeni moldoveni din Fâșia Gaza, dar punctul de trecere Rafah, la granița cu Egiptul, rămâne închis. Anunțul...

Guvernul Republicii Moldova face tot posibilul pentru evacuarea celor 50 de cetățeni moldoveni din Fâșia Gaza, dar punctul de trecere Rafah, la granița cu Egiptul, rămâne închis. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Guvernului în această dimineață, 17 octombrie.

„50 de cetățeni moldoveni din Fâșia Gaza au cerut asistență, inclusiv evacuarea, din cei aproximativ 100-120 de cetățeni înregistrați în această zonă”, susțin reprezentanții Guvernului R. Moldova.

Prin urmare, autoritățile de la Chișinău fac tot posibilul pentru evacuarea celor 50 de moldoveni. Potrivit Guvernului, până în prezent, nicio țară nu a reușit să-și aducă cetățenii în afara acestei zone.

„Suntem în dialog constant cu partenerii internaționali pentru a reuși să evacuăm civilii, inclusiv cetățenii Republicii Moldova”, susțin reprezentanții Guvernului.

De asemenea, se menționează că Ambasada a delegat un funcționar consular în Egipt, pregătit să se deplaseze la punctul de trecere Rafah în orice moment pentru a elibera documentele necesare cetățenilor noștri din Gaza și pentru a facilita călătoria acestora către Cairo și, ulterior, către Moldova. 

„Suntem pregătiți să oferim asistență cetățenilor moldoveni imediat ce primim notificări oficiale din partea autorităților egiptene și israeliene cu privire la deschiderea unui coridor de evacuare”, se mai arată în comunicat.

In this article