36 de cetățeni moldoveni, eliberați din Fâșia Gaza, sosesc la Chișinău

Astăzi, 36 de persoane originare din Republica Moldova, care au beneficiat de sprijinul autorităților române pentru a părăsi Fâșia Gaza, au sosit la Chișinău. Premierul Dorin Recean le-a...

Astăzi, 36 de persoane originare din Republica Moldova, care au beneficiat de sprijinul autorităților române pentru a părăsi Fâșia Gaza, au sosit la Chișinău. Premierul Dorin Recean le-a întâmpinat la sosire.

Autocarul care i-a transportat a ajuns în capitală în jurul orei 13:00. Printre pasageri se aflau și bebeluși. Lars Johan Lönnback, șeful Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație (IOM), a declarat pentru presă că acești oameni vor rămâne la Chișinău “pentru cel puțin două zile” înainte de a fi găzduiți de prieteni și rude.

Printre evacuați se numără Galina, care a venit la Chișinău împreună cu copiii săi. Ea a locuit în sudul teritoriului controlat de Hamas și a descris situația ca fiind “groaznică” din prima zi și până în ultima. Bombardamentele vizau inclusiv casele oamenilor, iar lipsa apei și aprovizionarea cu alimente erau probleme majore.

O altă femeie a împărtășit povestea îngrijorătoare despre soțul său rămas în regiune, exprimând temerea că nu știe dacă se va trezi a doua zi. Copiii ei, deși mai relaxați acum, suferă din cauza absenței tatălui. Situația precară și incertitudinea asupra viitorului creează un climat tensionat și dificil pentru familiile afectate de conflictul din Fâșia Gaza.

 

Sursa video: newsmaker.md 

In this article