30 de persoane au fost evacuate în urma unui incendiu produs într-un bloc din capitală

30 de persoane au fost evacuate dintr-un bloc locativ pentru a evita intoxicarea cu monoxid de carbon în urma unui incendiu produs în capitală. Cazul a avut loc...

30 de persoane au fost evacuate dintr-un bloc locativ pentru a evita intoxicarea cu monoxid de carbon în urma unui incendiu produs în capitală.

Cazul a avut loc în dimineața zilei de 01 martie pe strada Maria Drăgan nr. 8/1 din municipiul Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 02:43.

Potrivit primelor informații a fost observată flacără deschisă de la geamul unui apartament. Imediat, la fața locului au intervenit 3 echipaje de salvatori și pompieri. Ajunși, aceștia au stabilit că incendiul a izbucnit la etajul 1 al blocului de locuit cu 5 nivele. Pentru eficacitatea misiunii pompierii au format două sectoare de luptă.

Totodată, pentru a evita intoxicarea oamenilor cu produsele de ardere, salvatorii au evacuat 30 de persoane de la etajele superioare ale blocului. În urma arderii nu au fost raportate victime.

Echipele de intervenție au reușit localizare incendiului către ora 02:57 și lichidarea acestuia la ora 04:18. Focul a distrus mai multe bunuri materiale dintr-o odaie cu suprafața de 16 m2.

Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior. Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 16 situații de risc.

In this article