30 de cazuri de corupție electorală, raportate de la începutul lunii

La numărul unic de urgență 112 zilnic sunt raportate sesizări legate de fraude și nereguli legate de procesul electoral. În acest context, autoritățile anunță că informațiile sunt înregistrare...

La numărul unic de urgență 112 zilnic sunt raportate sesizări legate de fraude și nereguli legate de procesul electoral.

În acest context, autoritățile anunță că informațiile sunt înregistrare și sunt aduse la cunoștință serviciului specializat pentru a întreprinde măsuri de cercetare.

Potrivit Serviciului Național Unic pentru apelurile de Urgență, de la începutul lunii până pe 11 octombrie a fost înregistrat un număr de până la 30 de situații legate de corupție electorală, în special cazuri de mituire a alegătorilor.

Astfel, autoritatea îndeamnă cetățenii să sune la 112 sau să anunțe instituțiile specializate, dacă cunosc acte de pretindere, acceptare sau primire de către un alegător a bunurilor, serviciilor, privilegiilor sau avantajelor sub orice formă, care nu i se cuvin, pentru sine sau pentru o altă persoană, în scopul exercitării sau al neexercitării unor drepturi electorale în cadrul alegerilor.

Amintim că alegătorii care vor primi sau oferi bani ori alte bunuri în preajma alegerilor, pentru a influența intenționat scrutinul electoral, vor fi amendați cu până la 10.000 de lei. Un aviz în acest sens a fost votat în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article