21 ani închisoare pentru liderul organizaţiei criminale „Machena,” pentru comandarea asasinării unei autorități criminale rivale

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță condamnarea la 21 ani închisoare a liderului organizaţiei criminale „Machena” pentru comandarea și organizarea asasinării, în 2008, a...

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță condamnarea la 21 ani închisoare a liderului organizaţiei criminale „Machena” pentru comandarea și organizarea asasinării, în 2008, a unei autorități criminale rivale.

Omorul a avut loc într-un penitenciar cu regim închis din republică, cu atragerea în calitate de executori a membrilor grupului infracțional din acelaşi penitenciar. În urma loviturilor aplicate cu obiecte dure, în regiuni vitale ale corpului, victima a decedat la locul faptei. Ulterior, executorii au transportat corpul neînsuflețit la un alt etaj al penitenciarului, pentru a ascunde urmele faptei infracționale. Ca motiv al crimei comise, a servit dorinţa de fortificare a poziţiei organizaţiei criminale conduse de el în coraport cu alte organizaţii criminale, precum şi să tăinuiască unele informaţii relevante altor infracțiuni similare.

Pentru executarea asasinatului, învinuitul le promisese executorilor privilegii, precum şi avansarea în poziționarea ierarhică în cadrul organizaţiei criminale conduse de el. Amintim, anterior procurorii i-au trimis în judecată și pe cei cinci executori ai crimei investigate, care au fost condamnați la pedepse cu închisoarea pentru un termen de 13 ani.

Această cauză penală rezultată în sentința executorie anunțată a fost reluată în contextul obţinerii recente a unor informaţii relevante cauzei, cu sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor în cadrul dosarului penal investigat în privinţa organizaţiei criminale „Machena” de către procurorii PCCOCS și ofițerii INI.

Inculpatul, la moment, se află în detenție și pentru crearea şi conducerea organizaţiei criminale, precum şi pentru infracţiuni de şantaj şi pregătire de omor.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article