200 de cartușe, depistate în bagajul unui ucrainean pe Aeroportul Chișinău

În fluxul de călători, polițiștii de frontieră au depistat un conațional cu permisul de conducere falsificat și un cetățean ucrainean care deținea 200 de cartușe. Ambele incidente au...

În fluxul de călători, polițiștii de frontieră au depistat un conațional cu permisul de conducere falsificat și un cetățean ucrainean care deținea 200 de cartușe.

Ambele incidente au fost înregistrate ieri, 15 mai 2023, pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Potrivit Poliției de Frontieră, în primul caz, printre pasagerii cursei „Chișinău-Varșovia” prezenți pentru formalitățile de control a fost identificat cetățeanul ucrainean. În cadrul controlului de securitate, polițiștii de frontieră au depistat în bagajul de mână obiecte de metal – 200 de cartușe Flobert. Lotul de cartușe a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei balistice.

Cea de-a doua persoană documentată este un cetățean al Republicii Moldova, care era deportat din Grecia, transportat cu o cursă de la București. În cadrul controlului de nivelul II asupra sa s-a depistat un permis de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile moldovenești. Ca urmare a cercetării suplimentare, polițiștii de frontieră au stabilit că permisul este falsificat.
În ambele cazuri cercetările continuă în vederea elucidării circumstanțelor.

In this article