20 de morți după prăbușirea unui pod în India

Cel puțin 120 de persoane au murit în India când un pod pietonal suspendat peste un râu s-a prăbușit duminică seara în statul Gujarat, în vestul țării, a...

Cel puțin 120 de persoane au murit în India când un pod pietonal suspendat peste un râu s-a prăbușit duminică seara în statul Gujarat, în vestul țării, a anunțat poliția locală.

Autoritățile au estimat că 500 de persoane, printre care femei și copii, sărbătoreau un festival religios pe pod și în jurul acestuia când cablurile care îl susțineau s-au rupt la scurt timp după lăsarea întunericului, potrivit Le Figaro.

„Am recuperat 120 de cadavre până acum. Este posibil ca numărul victimelor să continue să crească pe măsură ce operațiunile de căutare continuă”, a declarat P. Dekavadiya, șeful poliției din orașul Morbi, unde a avut loc accidentul. El a spus că peste 130 de persoane au fost salvate. Podul peste râul Machchhu din Morbi, la aproximativ 200 de kilometri vest de Ahmedabad, principalul oraș din Gujarat, datează din epoca colonială britanică și tocmai fusese redeschis publicului după luni de lucrări.

„Oamenii cădeau unii peste alții când s-a rupt podul. Se adunaseră pe ea pentru ritualuri din cauza festivalului Diwali. Printre victime sunt multe femei și copii”, a declarat un martor neidentificat, citat de presa locală. Podul suspendat, lung de 233 de metri, a fost construit în 1880 cu materiale aduse din Anglia, potrivit presei locale. NDTV a declarat că a fost redeschis publicului miercuri, după șapte luni de muncă fără ca autoritățile să fi emis un certificat de siguranță.

A fost lansată o operațiune de salvare la care au participat scafandri, bărci și zeci de soldați. Premierul Narendra Modi, care se afla în statul său natal Gujarat, a cerut „mobilizarea urgentă a echipelor de salvare” și ca ajutorul să fie pus la dispoziția tuturor victimelor, a transmis biroul său pe Twitter.

În India, accidentele produse pe infrastructuri vechi și prost întreținute sunt frecvente, în special pe poduri. În 2016, ruperea unei pasarele peste o stradă aflomerată din orașul Kolkata, a ucis cel puțin 26 de persoane. În 2011, cel puțin 32 de persoane au murit după ce un pod s-a prăbușit peste o mulțime de oameni care participa la un festival în nord-estul Indiei, la aproximativ 30 de kilometri de orașul Darjeeling.

 

In this article