1800 țigarete ascunse într-un mijloc de transport, depistate în PTF Costești

În baza indicatorilor analizei de risc și în cadrul operațiunii TRIDENT, polițiștii de frontieră din cadrul PTF Costești în conlucrare cu funcționarii vamali au prevenit o tentativă de...

În baza indicatorilor analizei de risc și în cadrul operațiunii TRIDENT, polițiștii de frontieră din cadrul PTF Costești în conlucrare cu funcționarii vamali au prevenit o tentativă de transportare a 90 pachete de țigări, ascunse în locuri special adaptate.

Cazul a fost înregistrat în data de 11 octombrie curent, în PTF Costești. Pe sensul de ieșire din țară, pentru formalitățile de control, s-a prezentat un mijloc de transport de marca ” Volkswagen Passat” cu numere de înmatriculare înregistrare în R. Moldova. Șoferul, un bărbat cu vârsta de 47 ani, se deplasa din Republica Moldova în România, declarând că nu transportă bunuri ce necesită a fi prezentate controlului vamal.

În timpul controlului mijlocul de transport a fost supus unor verificări suplimentare. În rezultat, echipa de control a identifica 90 pachete de țigări (1800 țigarete), marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova. Acestea urmau să ajungă ilicit pe teritoriul Uniunii Europene.

Conform art. 287 alin. (10) Cod Contravențional bunurile au fost ridicate pentru nedeclarare. În rezultat, au fost depistate 1800 țigarete, cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article