175 grame de metal, presupus a fi aur, depistate într-un colet

Un șofer moldovean este cercetat pentru trafic ilicit de mărfuri. Acesta ar fi încercat să transporte ilegal peste hotarele țării, prin eludarea de la controlul vamal, a 175 grame...

Un șofer moldovean este cercetat pentru trafic ilicit de mărfuri. Acesta ar fi încercat să transporte ilegal peste hotarele țării, prin eludarea de la controlul vamal, a 175 grame de metal, presupus a fi aur. Conform prețului de piață, valoarea bunurilor s-ar estima la peste 170 de mii lei. 

Cazul a fost înregistrat ieri, 15 februarie a.c., în punctul de trecere a frontierei Cahul. Pentru efectuarea formalităților de control la frontieră s-a apropiat un microbuz de pe ruta Moldova – Irlanda. La volanul mijlocului de transport a fost legitimat un conațional, în vârstă de 30 de ani, cu viză de domiciliu la Chișinău. Conform documentelor prezentate acesta este angajat în calitate de șofer, la o firmă transportatoare din țară.

În vederea excluderii bănuielilor pe linia implicării în ilegalități de transport de mărfuri sau „curierat” de acte falsificate, polițiștii de frontieră au solicitat conducătorului auto să prezinte coletele cu acte care ar urma să le transmită persoanelor în țara de destinație. Drept răspuns, bărbatul a declarat că nu ar avea nimic de transmis.

Însă, urmare a aplicării unui control suplimentar asupra microbuzului, polițiștii de frontieră au depistat un colet în care erau patru lingouri de culoare galbenă, presupus a fi aur. Despre cele depistate au fost informați funcționarii vamali, care au preluat documentarea cazului de transport ilicit de mărfuri.

La audieri, conducătorul auto a declarat că doar preluase coletul de la sediul firmei transportatoare pentru a-l transmite destinatarului.

Pe cauză, a fost întocmit proces-verbal de reținere în comun, bunurile au fost  ridicate de către Serviciul Vamal, în vederea continuării cercetărilor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun.

In this article