16 tentative eșuate: Planurile unor moldoveni de a trece hotarul cu bunuri nedeclarate, demascate

Weekend intens în posturile vamale din țară. În ultimele 48 de ore angajații Serviciului Vamal au prevenit 16 tentative de trafic ilicit de mărfuri. Cele mai multe, opt...

Weekend intens în posturile vamale din țară. În ultimele 48 de ore angajații Serviciului Vamal au prevenit 16 tentative de trafic ilicit de mărfuri.

Cele mai multe, opt la număr, s-au produs în postul de la Leușeni.

Acolo, în șapte microbuze, dar și un autocar ce transportau pasageri și colete neînsoțite au fost depistate un lot comercial de ceasuri inteligente, tablete, căști, boxe de ultimă generație, camere video, unelte electrice, biciclete electrice, piese auto noi și uzate, articole vestimentare, produse de igienă, dar și cafea. Alte patru cazuri au avut loc la Costești și Sculeni.

Acolo, în patru vehicule, vameșii au depistat loturi de haine, unelte electrice pentru prelucrarea lemnului, aparate de absorbție a umidității și aparate de sudat. Tot la Costești, însă deja pe sensul de ieșire din țară, oamenii legii au depistat un lot de 60 kg de tutun pentru narghilea într-un microbuz care se îndrepta spre Germania.

Iar pe Aeroportul Internațional Chișinău, la trei dintre pasageri au fost depistate telefoane mobile noi, dar și un lot comercial de medicamente și produse medicamentoase de diferite tipuri, inclusive soluții injectabile, prafuri și pastile.

În toate cazurile, mărfurile au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanele care le transportau ilegal riscă amenzi contravenționale.

In this article