139 de secții de votare vor fi deschise în străinătate pentru turul 2 al alegerilor. Guvernul va acorda tot suportul necesar

Guvernul va acorda tot suportul necesar CEC ca în turul doi al alegerilor prezidențiale peste hotarele țării să fie deschise același număr de secții de votare ca și...

Guvernul va acorda tot suportul necesar CEC ca în turul doi al alegerilor prezidențiale peste hotarele țării să fie deschise același număr de secții de votare ca și în data de 1 noiembrie. Premierul Ion Chicu a declarat că vor fi purtate negocieri cu guvernele țărilor gazdă, astfel ca la 15 noiembrie în afara țării să fie deschise 139 de secții de votare.

”Noi vom discuta cu guvernele acestor țări să asigure accesul cetățenilor să putem deschide aceste birouri. Situația pandemică evoluează negativ în multe țări din Europa și apar unele probleme. Am vorbit cu MAEIE ca toate problemele care apar în privința birourilor electorale din Europa, în primul rând, să fie soluționate, astfel ca pe data de 15 să avem o prezență mare și să putem finaliza la 15 noiembrie acest examen responsabil și să revenim la viața cotidiană”, a declarat Chicu după ședința cu președintele țării și speakerul.

Amintim, în cadrul primului tur al alegerilor prezidențiale au fost deschise 2143 secții de votare, dintre care 2004 pe teritoriul țării, incluzând 42 de secții pentru locuitorii din stânga Nistrului, iar 139 – în afara Republicii Moldova.

In this article