135 de persoane sunt tratate de COVID-19 la domiciliu

135 de persoane, infectate cu noul tip de coronavirus, sunt tratate la domiciliu. Informația a fost confirmată astăzi de șefa Direcției politici în domeniul asistenţei medicale primare, urgente...

135 de persoane, infectate cu noul tip de coronavirus, sunt tratate la domiciliu. Informația a fost confirmată astăzi de șefa Direcției politici în domeniul asistenţei medicale primare, urgente şi comunitare, Tatiana Zatîc, în cadrul unui briefing de presă, transmite Breaking News.

“Medicii de familie se ghidează după criterii stabilite în protocolul clinic, care spune în ce caz se pot trata acasă şi în ce caz nu. Acele 135 de persoane răspund criteriilor  – e vorba de persoane de până la 60 de ani, care nu au alte boli”, a declarat Tatiana Zatîc.

Potrivit oficialului, acest număr de persoane confirmate este inclus în raportarea pe ţară.

“E o experiență la nivel internațional. Sunt câteva zile, medicii de familie au fost instruiți, ştiu criteriile, dar e important ca selectarea să fie în strictă concordanță cu respectarea criteriilor – adică pacienții care au mai mult de 60 de ani şi au şi alte boli, trebuie internate”, a mai spus Zatîc.

In this article