1178 pachete de țigări tăinuite într-un autocar, depistate de angajații Serviciului Vamal (VIDEO/FOTO)

Funcționarii postului vamal Costești (PVFI, rutier) în conlucrare cu inspectorii chinologi au contracarat o nouă tentativă de scoatere ilicită din țară a 1178 pachete de țigări, prin dosirea...

Funcționarii postului vamal Costești (PVFI, rutier) în conlucrare cu inspectorii chinologi au contracarat o nouă tentativă de scoatere ilicită din țară a 1178 pachete de țigări, prin dosirea acestora în rezervorul mijlocului de transport. 

Cazul a fost înregistrat în ziua de 13 iulie curent, la ieșire din țară, unde controlului vamal a fost supus un autocar de model ,,Scania”, care se deplasa din Republica Moldova spre Franța și care transporta bagaje și colete neînsoțite. Șoferul, un moldovean în vârstă de 52 ani, a comunicat funcționarilor vamali că nu are nimic de declarat.

Având în vedere semnalarea de către patrupedul de serviciu al vămii a prezenței țigărilor în autocar, în cele din urmă mijlocul de transport a fost supus unor verificări minuțioase.

În rezultatul acțiunilor de specialitate, în rezervorul mijlocului de transport au fost depistate 1178 pachete de țigări de diferite mărci, marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova, care aparțineau șoferului autocarului.

Potrivit cercetărilor preliminare, bunurile urmau să fie comercializate ilegal pe piața neagră din Uniunea Europeană.

În consecință, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar mijlocul de transport a fost reținut până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

Potrivit articolului 4397 Cod Contravențional al RM, bunurile utilizate sau destinate pentru săvârșirea unei contravenții sunt pasibile confiscării speciale. Confiscarea specială constă în trecerea forțată și gratuită a bunurilor în proprietatea statului.

 

In this article