Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în cazul omorului Anei-Maria, acuzat și de viol

Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în cazul omorului Anei-Maria, tânăra însărcinată de 19 ani din Orhei, torturată și găsită fără suflare la aproape două săptămâni de la dispariție, s-a...

Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în cazul omorului Anei-Maria, tânăra însărcinată de 19 ani din Orhei, torturată și găsită fără suflare la aproape două săptămâni de la dispariție, s-a ales cu un nou cap de acuzare. Acesta a fost acuzat de violul Anei-Maria, scrie Moldova1.

Învinuirea i-a fost înaintată în cadrul ședinței de miercuri, 12 iunie, desfășurată la judecătoria Orhei. Până acum, acesta era învinuit răpirea și omorul femeii gravide.

În cadrul ședinței, magistrații urmau să examineze și solicitarea procurorilor de prelungire a arestului cu 30 de zile pentru Gheorghe Cotorobai, însă din lipsa curentului electric, pronunțarea deciziei a fost amânată pentru vineri, 14 iunie.

Avocatul susține că clientul său, Gheorghe Cotorobai, pledează în continuare nevinovat.

Potrivit procurorilor, învinuitul face declarații doar în instanță însă nu colaborează cu ancheta. Dacă va fi găsit vinovat pe capetele de acuzare care i se incriminează, acesta ar putea fi condamnat la închisoare pe viață.

Ana-Maria, o tânără de 19 ani, gravidă, a dispărut pe 12 aprilie. Fata urcase într-o mașină de ocazie, iar după mai multe zile, șoferul a fost reținut. În cadrul perchezițiilor în casa individului au fost găsite mai multe lucruri care aparțineau unor necunoscute. Poliția a rugat femeile care l-au cunoscut vreodată în circumstanțe dubioase să anunțe ofițerii.

Ana-Maria a fost găsită fără suflare pe 20 aprilie, într-o fâșie forestieră, la aproximativ 21 de kilometri de localitatea unde avea casă bărbatul.

Ulterior, principalului suspect a primit oficial învinuirea și pentru omor. Individul refuză în continuare să colaboreze cu ancheta. El nu a făcut declarații după ce a primit acuzațiile referitoare la uciderea tinerei însărcinate.

In this article