1.500 de morminte noi au fost descoperite lângă Mariupol

Rusia suferă pierderi grele în regiunea Doneţk în urma contraofensivei forțelor Kievului şi pregăteşte noi atacuri masive asupra infrastructurii energetice civile ucrainene, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. El a spus că sunt 4,5 milioane de oameni...

Rusia suferă pierderi grele în regiunea Doneţk în urma contraofensivei forțelor Kievului şi pregăteşte noi atacuri masive asupra infrastructurii energetice civile ucrainene, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. El a spus că sunt 4,5 milioane de oameni fără curent electric. Le-a transmis ucrainenilor că trebuie să reziste și să treacă peste această iarnă. Între timp, primarul Kievului i-a avertizat pe locuitorii capitalei că ar putea rămâne complet fără căldură și electricitate. Pe de altă parte, imagini din satelit arată 1.500 de morminte noi săpate într-o zonă de gropi comune lângă orașul Mariupol.

Peste 1.500 de morminte noi au fost săpate într-un loc cu gropi comune din apropierea orașului Mariupol, din sudul Ucrainei, arată noi imagini din satelit, scrie BBC.

Groapa comună de la Starii Krim se află la nord-vest de oraş. Mariupol, un oraș-port aproape de granița cu Rusia, a fost o țintă strategică majoră pentru ruși. De la începutul războiului a fost atacat puternic. Până când a căzut în mâinile rușilor în mai, mii de civili muriseră și o mare parte a orașului fusese distrusă.

Imaginile recente din satelit de la Maxar arată că trei gropi comune de lângă Mariupol, situate la Staryi Krym, Manhush și Vynohradne, au devenit tot mai mari, începând din primăvară. Center for Information Resiliance, cu sediul la Londra, a analizat ultimele imagini surprinse şi estimează că groapa cuprinde mai mult de 4.600 de morminte.

Centrul nu poate observa, din imagini, câte dintre acestea conţin cadavre, dar martori şi oficiali ucraineni susţin că mai multe mii de oameni au fost îngropaţi la Starii Krim. Oficialii ucraineni cred acum că cel puțin 25.000 de oameni au fost uciși în luptele de la Mariupol și că 5.000-7.000 dintre ei au murit sub dărâmături după ce casele lor au fost bombardate.

Martorii de la Mariupol au declarat pentru BBC că în ultimele luni au văzut autoritățile ruse scoțând cadavre de sub ruinele clădirilor bombardate și ducându-le pentru a fi înmormântate.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/1-500-de-morminte-noi-au-fost-descoperite-langa-mariupol-explozii-in-donetk-2143603

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

In this article