Video/A pus pe jar poliția capitalei după ce a anunțat că Președinția ar fi minată. Cum își explică fapta chișinăuianul?

La 10 august curent, un chișinăuian a sunat la poliție și a anunțat că Președinția ar fi minată. Alerta s-a dovedit a fi falsă, iar după 5...

La 10 august curent, un chișinăuian a sunat la poliție și a anunțat că Președinția ar fi minată. Alerta s-a dovedit a fi falsă, iar după 5 zile de la incident, ofițerii de investigație ai Inspectoratului de Poliție Buiucani au reușit să-l rețină pe făptaș, transmite BreakingNews.

Aceasta s-a dovedit a fi un bărbat de 29 de ani, locuitor al capitalei, anterior judecat pentru diverse infracţiuni. Bărbatul a declarat poliţiştilor că era în stare de ebrietate când a telefonat la poliţie.

În baza celor stabilite a fost iniţiată cauză penală sub aspectul pentru „Comunicarea mincinoasă cu bună ştiinţă despre actul terorism”. Legislaţia în vigoare prevede amendă de la 27.500 la 42.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani.În urma denunţării tratatului în cauză va fi analizată necesitatea modificării legislaţiei interne sau adoptării unor acte normative noi, care ar putea rezulta cu ieşirea Moldovei şi din alte acorduri CSI.

Suspectul în cazul alertei cu bombă la Preşedenţia Rep. Moldova a fost identificat şi reţinut

În rezultatul acţiunilor de investigaţii desfăşurate de către ofiţerii de investigaţii ai IP Buiucani şi angajaţii Direcţiei de poliţie a mun. Chişinău, a fost identificat suspectul care a anunţat despre prezenţa unui obiect explozibil în incinta Preşedenţiei Rep. Moldova amplasată pe pe bd. ,,Ștefan cel Mare și Sfînt” 154 http://politiacapitalei.md/suspectul-in-cazul-alertei-cu-bomba-la-presedintia-rep-moldova-a-fost-identificat-si-retinut/

Опубликовано Direcţia de Poliţie a mun.Chişinău Вторник, 14 августа 2018 г.

In this article

Join the Conversation