VIDEO // Traficanți de droguri depistați de ofițerii de investigații

Potrivit polițiti, gruparea era condusă de un bărbat de 46 de ani, cunoscut în lumea interlopă alias „Sașkez” și patru membri cu vîrsta cuprinsă între 33 și...

Potrivit polițiti, gruparea era condusă de un bărbat de 46 de ani, cunoscut în lumea interlopă alias „Sașkez” și patru membri cu vîrsta cuprinsă între 33 și respectiv 56 de ani, domiciliați în Chișinău. Anterior, patru dintre ei au fost judecați pentru infracțiuni similare, infracțiuni grave și deosebit de grave. Documentarea grupului infracțional a început în luna mai cu reținerea în flagrant a doi membri, alias „Kaban” și „Vîdra” care intenționau să comercializeze 10 gr. de heroină la prețul de circa 22 mii de lei.

Ulterior, au fost reținuți și ceilalți membri, dintre care și capul grupului care aproviziona „colegii” cu droguri pentru comercializare.

Totodată, s-a deconspirat și activitatea concubinei acestuia care activează în calitate de medic la Dispensarul Republican de Narcologie. Ca urmare a percheziției la domiciliul liderului grupării şi a concubinei acestuia, a fost depistată şi ridicată o cantitate impunătoare de medicamente cu efect psihotrop în pastile şi fiole, fără careva acte de proveniență, stabilind că erau sustrase de către femeie de la locul de muncă. La fel, în urma percheziţiilor la ceilalți suspecți au fost ridicate aproximativ 200 gr. de heroină, cîntare electronice şi bani proveniţi din realizarea drogurilor.

Substanțele narcotice au fost aduse pe cale de contrabandă din Turcia şi urmau să ajungă pe „Piaţa Neagră” din Rep. Moldova.

În acest caz, patru suspecți au fost arestați pentru 30 de zile, iar femeia este cercetată în stare de libertate.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

In this article

Join the Conversation