Un om de afaceri din Marea Britanie oferă un milion de lire pentru un nou referendum pentru Brexit

Antreprenorul britanic Julian Dunkerton, co-fondator al brandului de îmbrăcăminte Superdry, a spus, duminică, că sprijină financiar organizația ”People’s Vote”, care militează pentru organizarea unui nou referendum cu...

Antreprenorul britanic Julian Dunkerton, co-fondator al brandului de îmbrăcăminte Superdry, a spus, duminică, că sprijină financiar organizația ”People’s Vote”, care militează pentru organizarea unui nou referendum cu privire la Brexit.

Donația se ridică la peste un milion de rile sterline (1,11 milioane de euro), informează organizația pe contul său de Twitter.

„Dau puţin din banii mei pentru campania People’s Vote deoarece ştiu că avem o şansă reală să schimbăm cursul lucrurilor”, a explicat Dunkerton într-un articol publicat pe site-ul Sunday Times, transmite BreakingNews cu referire la Agerpres.

„Oamenii sunt tot mai conştienţi de faptul că Brexitul va fi un dezastru”, a adăugat el.

Banii vor fi utilizați pentru a finanța ”una dintre cele mai detaliate operaţiuni de anchetă publică realizate vreodată în cadrul unei campanii”, a declarat multimilionarul în vârstă de 53 de ani.

Superdry, fondată în 2003, are 515 magazine în 46 de țări.

„Dacă Brexitul ar fi avut loc cu 20 de ani în urmă, marca Superdry nu ar fi avut niciodată succesul global pe care îl are”, a estimat Julian Dunkerton. „Am fi avut probleme în gestionarea negocierilor vamale şi tarifare”, a explicat el.

In this article

Join the Conversation