Trei subiecte cu referire la Republica Moldova, pe agenda ședinței Comisiei de la Veneția

Comisia de la Veneția va discuta în sesiune plenară 3 subiecte referitoare la Republica Moldova. Parlamentul va fi reprezentat în discuțiile cu experții Comisiei de la Veneția...

Comisia de la Veneția va discuta în sesiune plenară 3 subiecte referitoare la Republica Moldova. Parlamentul va fi reprezentat în discuțiile cu experții Comisiei de la Veneția de către deputații din Comisia juridică, numiri și imunități, Igor Vremea și Sergiu Sîrbu.

Prima sesiune plenară a Comisiei de la Veneția din 2018 se va desfășura în perioada 16-17 martie. În ședința din 16 martie, experții își vor expune opinia comună cu OSCE / ODIHR referitor la legislația electorală.

De asemenea, Comisia de la Veneția va examina proiectul de lege de modificare și completare a Constituției în domeniul justiției. Cel de-al treilea aviz se va referi la proiectul de lege ce vizează modificarea articolului 42 din Constituție privind libertatea de asociere.

Anterior, experții Comisiei de la Veneția au efectuat vizite de lucru în Republica Moldova, discutând cu reprezentanții autorităților și ai partidelor politice modificările legislative respective.

In this article

Join the Conversation

1 comment

  1. Alin       Răspunde

    Sper ca sistemul mixt va fi implementat cu succes in acest an. Doar pe aceasta cale se va mai schimba putin clasa politica.