Termenul în care CC ar putea VALIDA ALEGERILE

Termenul în care  Curtea Constituțională  se va pronunța pe marginea rezultatelor finale ale alegerilor, ar putea fi prelungit. Anunțul a fost făcut de secretarul general al Curții Constituționale,...

Termenul în care  Curtea Constituțională  se va pronunța pe marginea rezultatelor finale ale alegerilor, ar putea fi prelungit.
Anunțul a fost făcut de secretarul general al Curții Constituționale, Rodica Secrieru, care a precizat pentru „Europa Liberă” că instanța ar putea avea nevoie de cîteva zile în plus pentru a se expune, întucît este obligată să aștepte și deciziile instanțelor de fond în privința contestațiilor depuse. Potrivit ei, examinarea litigiilor electorale în prima instanță poate dura, conform legii, 3-5 zile și cam același termen este prevăzut pentru recurs.

S-ar putea ca termenul Curţii Constituţionale să se prelungească puţin, pentru că avem şi noi nevoie de timp să procesăm aceste hotărîri judecătorești”, a explicat Secrieru.

Menționăm că un grup de cetățeni moldoveni de peste hotare, cărora le-a fost îngrădit dreptul la vot în ziua de 13 noiembrie, a acționat în judecată Comisia Electorală Centrală. Interesele acestora sînt reprezentate în instanță de doi avocați. Moldovenii din diasporă s-au arătat nemulțumiți că organele competente nu au oferit niciun răspuns la sutele de contestații depuse, pasînd responsabilitatea către Curtea Constituțională. La rîndul lor, membrii Curții au anunțat că toate sesizările pe marginea scrutinului urmează a fi examinate în instanțele de drept comun.

In this article

Join the Conversation