Țara care își spionează cetățenii folosind ca uneltă păsarile-robot.

Stoluri de păsări-robot, echipate cu tehnologie de supraveghere modernă, au fost vazute in mai multe regiuni din China. Acestea fac parte dintr-un program al Guvernului chinez, prin care incearca sa isi extinda reteaua de supraveghere...

Stoluri de păsări-robot, echipate cu tehnologie de supraveghere modernă, au fost vazute in mai multe regiuni din China. Acestea fac parte dintr-un program al Guvernului chinez, prin care incearca sa isi extinda reteaua de supraveghere a populatiei. 

Unul dintre cercetătorii care lucrează la acest proiect spune că dezvoltarea tehnologică se află, încă, la un nivel incipient. 

„Proiectul este încă la o scară redusă. Credem că tehnologia are potenţial de folosire la scară largă în viitor. Are nişte avantaje unice, care răspund cererii de drone folosite în armată şi sectoarelor civile”, a declarat Yang Wenqing, unul dintre cercetătorii care s-au ocupat de acest proiect. 

Fiecare pasăre-robot este echipată cu tehnologie GPS, o cameră HD şi un sistem de control a zborului, conectat la sateliţi, pentru a permite controlul de la distanţă. Totodată, ele au un mic motor electric, ce generează bătăile aripilor, pentru ca orice fiinţă care se află pe sol să nu le poată diferenţia de păsările reale. Aceste dispozitive imită în proporţie de 90% mişcările porumbeilor adevăraţi.  

In this article

Join the Conversation