Tânăr din Israel, reținut de CNA. Ar fi pretins 8000  euro de la o studentă exmatriculată de la USMF

Un tânăr de 23 de ani din Israel a fost reținut în după-amiaza zilei de ieri, de ofițerii CNA, în flagrant delict în momentul primirii a 5000...

Un tânăr de 23 de ani din Israel a fost reținut în după-amiaza zilei de ieri, de ofițerii CNA, în flagrant delict în momentul primirii a 5000 de euro. Tânărul în vârstă de 23 de ani este bănuit de trafic de influență.

 

Potrivit datelor anchetei, individul ar fi pretins 8000 de euro de la o studentă exmatriculată de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţeanu” și ar fi asigurat-o că are influență asupra persoanelor publice din cadrul instituției și că le poate determina să-i lichideze fetei restanțele și s-o restabilească în anul 3 de studii.

 

Pentru că nu s-a ținut de promisiune, tânărul israelian a fost denunțat la CNA. În baza denunțului, ofițerii şi procurorii anticorupție au inițiat o cauză penală pentru trafic de influență. În scurt timp, bărbatul a fost reținut în flagrant delict în momentul primirii a 5000 de euro.

 

În prezent, el se află în custodia CNA pentru 72 de ore, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 150 000 de lei.

 

Urmărirea penală este condusă de Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție.

In this article

Join the Conversation