Statul vrea să modifice limitele pentru stabilirea stării de ebrietate

Ministerul Afacerilor Interne vrea să modifice limitele legale pentru stabilitea stării de ebrietate. Un proiect în acest sens a fost publicat pentru consultări publice. Astfel, se propune ca,...

Ministerul Afacerilor Interne vrea să modifice limitele legale pentru stabilitea stării de ebrietate. Un proiect în acest sens a fost publicat pentru consultări publice.

Astfel, se propune ca, starea de ebrietate alcoolică cu grad minim să se înțeleagă starea persoanei care are concentraţia de alcool în sânge de la 0,2 până la 1,0 g/l sau concentraţia vaporilor de alcool în aerul expirat de la 0,1 până la 0,5 mg/l.

În prezent, aceste limite sunt stabilite de la 0,3 până la 0,5 g/l în sânge sau de la 0,15 până la 0,3 mg/l în aerul expirat.

De asemenea, starea de ebrietate alcoolică cu grad avansat ar putea fi considerată dacă persoana are o concentrație de alcool în sânge de la 1,0 g/l în sânge și de la 0,5 mg/l în aerul expirat. În prezent aceste limite sunt considerate a fi 0,5 g/l și, respective 0,3 mg/l.

Proiectul este propus spre consultări publice, după care urmează să ajungă pe masa Guvernului.

Bani.md amintește că, în cadrul unor discuții recente, autoritățile, atât INP, cât și președintele Andrian Candu, au dat de înțeles că sunt dispuse și salută ideea de a elimina din legislație orice toleranță la alcool pentru conducătorii auto.

In this article

Join the Conversation