Șor critică guvernarea: Când vă spuneam că ăștia vor să instituie dictatura nu m-ați crezut

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, îi acuză polițiști că, în timp ce atacă săracii cu gaze lacrimogene și împiedică protestele cetățenilor nemulțumiți, le asigură protecție homosexualilor și lesbienelor. Într-o...

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, îi acuză polițiști că, în timp ce atacă săracii cu gaze lacrimogene și împiedică protestele cetățenilor nemulțumiți, le asigură protecție homosexualilor și lesbienelor. Într-o postare pe Facebook, politicianul îi întreabă pe ofițerii MAI dacă nu le este rușine să-i protejeze pe cei care nenorocesc poporul, pe ei inclusiv, încălcând legea și bunul simț.

„Ceea ce se întâmplă în Moldova este absurd și criminal. Această guvernare ticăloasă, nesimțită și incompetentă a transformat țara noastră într-un stat polițienesc, în care fiecare om care nu este de acord cu ei este supus presiunilor, intimidat și redus la tăcere cu forța. Când vă spuneam că ăștia vor să instituie dictatura nu m-ați crezut. Iată dovada, uitați-vă ce fac poliția, SIS și toate structurile de forță. Apără, ca niște câini de pază, nu legea și drepturile cetățenești, ci abuzurile și ilegalitățile puterii”, scrie Ilan Șor în postarea sa.

Mai mult, el atrage atenția că în Chișinău s-a desfășurat marșul homosexualilor, pe care îl numește „marșul rușinii și indecenței”, și care a fost păzit de poliție, chiar dacă nu avea autorizație.

„Acest marș nu a fost autorizat de primărie, prin urmare este ilegal. Ce a făcut poliția? În loc să-i trimită acasă pe manifestanți, din cauză că n-au autorizație, ea s-a mobilizat exemplar în număr extrem de mare și i-a escortat și le-a asigurat protecție. În schimb, cetățenii normali, care vor să protesteze împotriva abuzurilor și nedreptăților și care au autorizație să facă asta, nu pot, pentru că poliția le interzice. Nu vedeți nimic absurd în asta?”, a întrebat Ilan Șor.

„Vedeți, vă rog, cum se comportă poliția cu bieții oameni, care își vând ultimele lucruri din casă, pentru o bucată de pâine, în timp ce-i păzește pe homosexuali. Revoltă și rușine, iată ce simt!”, conchide Ilan Șor în postarea sa.

In this article