Și militarii Armatei Naţionale au nevoie de protecţie socială. Ministrul Apărării a discutat această problemă cu subordonații

Ministrul Apărării Eugen Sturza a discutat astăzi cu şefii centrelor militare teritoriale şi comandanţii de unităţi despre eforturile depuse în domeniul protecţiei sociale a militarilor şi...

Ministrul Apărării Eugen Sturza a discutat astăzi cu şefii centrelor militare teritoriale şi comandanţii de unităţi despre eforturile depuse în domeniul protecţiei sociale a militarilor şi modalităţile de îmbunătăţire a condiţiilor de activitate şi trai pentru întregul efectiv al Armatei Naţionale.

Eugen Sturza a menţionat, în debutul şedinţei, că una din priorităţile mandatului său a fost asigurarea unei protecţii sociale adecvate  pentru corpul de soldaţi, sergenţi, ofiţeri şi angajaţi civili ai armatei, inclusiv crearea condiţiilor de trai, relevă serviciul de presă al Ministerului Apărării.

În acest sens, ministrul Sturza a prezentat realizările deja înregistrate la acest capitol, de conducerea instituţiei de apărare, cu accent pe construirea locuinţelor de serviciu şi alocarea indemnizaţiei lunare pentru închirierea spaţiului locativ, precum şi reparaţiile capitale derulate în unităţile militare – renovarea cazărmilor, a sălilor de sport, cantinelor şi altor edificii.

Totodată, Eugen Sturza s-a referit şi la obiectivele pentru anul 2019, în contextul   îmbunătăţirii protecţiei sociale, în special, acordarea facilităţilor la alimentare şi călătorie în transportul public gratuit pentru militarii angajaţi în bază de contract.

„Toate aceste acţiuni au un singur scop – să transformăm Armata Naţională într-o instituţie completată cu profesionişti, care să-şi facă misiunea cu responsabilitate şi să aibă încredere că ţara are grijă de ei. Eu mi-am asumat acest obiectiv şi vă promit că o să depun efortul necesar pentru a-l îndeplini”, a spus Eugen Sturza.

De asemenea, ministrul Apărăii i-a încurajat pe militari să depună dosarele pentru Programul „Prima casă 2”. Programul respectiv este orientat pentru bugetari, iar cei care vor dori să-și cumpere o locuință  beneficiază de compensarea a jumătate din costul locuinței din partea statului.

In this article

Join the Conversation