Scandalul Facebook ia amploare, Mark Zuckerberg, va fi audiat pe 11 aprilie

Scandalul Cambridge Analytica este departe de a se încheia. Dimpotrivă, pe zi ce trece apar noi și noi informații despre politica Facebook și despre modul în care...

Scandalul Cambridge Analytica este departe de a se încheia. Dimpotrivă, pe zi ce trece apar noi și noi informații despre politica Facebook și despre modul în care le-au fost încălcate drepturile utilizatorilor. Accesarea ilegală a datelor utilizatorilor Facebook este inacceptabilă, a afirmat joi Comisia Europeană, cerând să discute cu liderii companiei după ce date a 87 de milioane de persoane au fost accesate ilegal de firma de consultanță britanică Cambridge Analytica, relatează site-ul agenției Dpa.

„Pentru Comisia Europeană, accesarea neautorizată şi utilizarea ilegală a datelor personale ce aparțin utilizatorilor Facebook este inacceptabilă”, a declarat Christian Wigand, un purtător de cuvânt al Executivului UE.

Deşi iniţial Cambridge Analytica a fost acuzată de sustragerea datelor a 50 de milioane de utilizatori Facebook, rețeaua de socializare online a recunoscut miercuri că în realitate numărul ar fi putut fi mult mai mare. Scandalul Facebook „A lovit” 87 de milioane de utilizatori.

Firma Cambridge Analytica a utilizat date sustrase în 2014 din conturile Facebook pentru a stabili profilurile alegătorilor americani şi a le trimite reclame politice personalizate. Aceeaşi companie de analize a fost implicată în campania pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Săptămâna trecută, comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova, a cerut companiei Facebook să clarifice dacă utilizatorii europeni ai celei mai mari rețele de socializare online au fost afectați de sustragerea şi utilizarea ilegală a datelor.

Guy Verhofstadt, negociatorul Parlamentului European pentru Brexit, a cerut din nou fondatorului companiei Facebook, Mark Zuckerberg, să se prezinte în fața Legislativului Uniunii Europene

Potrivit noilor estimări, Facebook consideră că datele a până la 87 de milioane de utilizatori au fost transferate în mod incorect la firma de consultanță politică Cambridge Analytica.

Reamintim că firma Cambridge Analytica a utilizat date sustrase în 2014 din conturile Facebook pentru a stabili profilurile alegătorilor americani şi a le trimite reclame politice personalizate. Urmare scandalului care începe să schimbe multe reguli din online, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, va fi audiat pe 11 aprilie.

In this article

Join the Conversation