Scandalul din sistemul medical de sănătate din capitală continuă

Scandalul din sistemul medical de sănătate al capitalei continuă. O nouă decizie a primarului interimar a stârnit nemulţumirea consilierilor liberali, care acum ameninţă...

Scandalul din sistemul medical de sănătate al capitalei continuă. O nouă decizie a primarului interimar a stârnit nemulţumirea consilierilor liberali, care acum ameninţă că o vor acţiona în judecată. Totul din cauza că edilul capitalei a decis stoparea licitaţiilor şi achiziţiilor pentru instituţiile medicale până va fi finalizat procesul de fuzionare a Direcţiei Sănătate cu Direcţia Asistenţă Socială, dar şi până va fi ales un nou şef. Silvia Radu spune că fostul şef de la sănătate, Mihai Moldovanu, poate să participe la concurs, relatează Mesager.
„El are funcţia temporară de şef de direcţie, fiindcă noua structură nu a fost aprobată, va fi aprobată la noua şedinţă a consiliului. Am dat instrucţiuni să fie oprite toate licitaţiile şi achiziţiile pe perioada de restructurare. Vom anunţa concurs public, dumnealui încă nu are caz penal, de aceea poate participa”, a spus Silvia Radu.

Nemulțumit de sistarea licitațiilor, consilierul municipal al Partidului Liberal, Ion Cebanu, a făcut un apel public către primarul interimar, prin care a îndemnat-o să-şi revadă dispoziţia, considerată una abuzivă. În caz contrar, liberalii o vor ataca în judecată.

„Întreagă ramură este pusă sub bătaie din cauza unor ambiţii. Vreau să semnalez un abuz din partea respectivei doamne. Aceste instituţii medicale urmau din 1 ianuarie anul curent să facă achiziţiile necesare, procedurile de licitaţie, în aşa fel încât ori să procure lucrurile de care au nevoie, ori să procure lucrările de care au nevoie”, a menţionat Ion Cebanu.

Amintim că la începutul săptămânii trecute, Silvia Radu l-a îndemnat pe Mihai Moldovanu să-și dea demisia, după ce, l-ar fi prins la Spitalul nr.1, la un chef organizat în orele de muncă.

Primarul interimar a emis și o dispoziție privind crearea unui grup de lucru care să facă o anchetă internă la Direcția Sănătate.

Mihai Moldovanu a respins acuzațiile și a refuzat să-și dea demisia.

Ulterior, Consiliul Municipal Chişinău a decis ca cinci direcţii ale Primăriei capitalei să fie comasate cu alte subdiviziuni, printre care și Direcţia Sănătate, care a trecut la Direcţia Asistenţă Socială.

In this article

Join the Conversation