Șase funcționari de rang înalt, REȚINUȚI de CNA

Fostul ministru al Justiţiei în perioada comunistă, Ion Morei, a fost reţinut astazi, într-un dosar privind înstrăinarea ilegală a terenurilor. Concomitent, au mai fost reţinuţi încă alţi...

Fostul ministru al Justiţiei în perioada comunistă, Ion Morei, a fost reţinut astazi, într-un dosar privind înstrăinarea ilegală a terenurilor. Concomitent, au mai fost reţinuţi încă alţi șase actuali şi foşti funcţionari, transmite agentia IPN. Potrivit ofiţerului de presă al CNA, Angela Starinschi, procurorii şi ofiţerii Anticorupţie au descins marţi dimineaţă cu percheziţii, în urma cărora au fost reţinute şapte persoane. Printre cei escortaţi la sediul CNA este un fost viceministru al MAIA şi un şef de direcţie MAIA, un şef de direcţie din cadrul Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru şi un ex-şef al Inspectoratului naţional de Poliţie. Ion Morei a fost procuror al municipiului Bălţi, după care în perioada 2001-2003 a deţinut funcţia de ministru al Justiţiei. Ulterior, până în 2009, Morei a deţinut funcţia de secretar al Consiliului Suprem de Securitate de pe lângă fostul preşedinte comunist Vladimir Voronin.

In this article

Join the Conversation

3 comments

  1. Daniel      

    situația e clară, băieții au greșit, acuma sunt supuși răspunderii, desigur penale, să simtă mai bine

  2. Vrem in UE!      

    Baietii smecheri au crezut ca vor trai toata viata pe spatele poporului, dar nu le-a mers!

  3. Grigoriu      

    CNA a ajuns la persoanele de rang inalt?! Asta cumde? pina acum nu pre aveau ei curajul sa bata in asa persoane. Oare e vorba de egalitate in fata legii?