Rusia trimite al 58-lea convoi umanitar în Ucraina

Rusia a trimis al 58-lea convoi de ajutor umanitar în regiunea Donbas din estul Ucrainei, a anunțat joi Ministerul rus pentru Situații de Urgență. „Convoiul de peste...

Rusia a trimis al 58-lea convoi de ajutor umanitar în regiunea Donbas din estul Ucrainei, a anunțat joi Ministerul rus pentru Situații de Urgență.

„Convoiul de peste 40 de mașini cu 400 de tone de ajutor umanitar pentru Donbas a pornit spre granița ruso-ucraineană. El transportă produse alimentare, materiale consumabile de urgență, medicamente, materiale de construcții și materiale educaționale”, a declarat ministerul.

După inspecțiile vamale și de frontieră, convoiul va continua să meargă înainte spre regiunile estice Donețk și Lugansk.

„Conducători auto-salvatori experimentați conduc camioanele. Există de asemenea medici și personal tehnic în convoi”, a susținut ministerul.

Conflictul în curs între forțele guvernamentale ucrainene și milițiile pro-independență a început în aprilie 2014.

Începând din august 2014, 57 de convoaie ale Ministerului rus pentru Situații de Urgență au livrat peste 65.000 de tone de bunuri umanitare vitale pentru regiunile Donețk și Lugansk, potrivit oficialităților ruse.

Autoritățile de la Kiev au acuzat în repetate rânduri Rusia că respectivele convoaie ar conține de fapt arme și muniții pentru separatiști, lucru negat de oficialitățile ruse.

In this article

Join the Conversation