Ridicarea provizorie a permiselor de conducere

Șoferii ar putea rămâne provizoriu fără permis de conducere. Conform unui proiect propus spre consultări publice, în Codul contravenţional al Republicii Moldova se instituie o măsură de...

Șoferii ar putea rămâne provizoriu fără permis de conducere. Conform unui proiect propus spre consultări publice, în Codul contravenţional al Republicii Moldova se instituie o măsură de siguranţa, prin introducerea unui articol nou „Articolul 4398. Ridicarea provizorie a permisului de conducere a vehiculelor”.

Ridicarea provizorie a permisului de conducere a vehiculelor constă în interzicerea temporară persoanei fizice de a conduce vehicule prin ridicarea permisului de conducere pînă la pronunţarea hotărîrii judecătoreşti asupra cauzei. Ridicarea provizorie a permisului de conducere a vehiculelor are drept scop înlăturarea unei stări de pericol şi/sau prevenirea săvîrşirii unor fapte socialmente periculoase în traficul rutier

Potrivit proiectului, instanţa de judecată va examina în cel mult 3 zile de la data depunerii demersului agentului constatator cu privire la ridicarea provizorie a permisului de conducere a vehiculelor, cu emiterea unei încheieri sau respinge demersul cu restituirea permisului.

Termenul executării măsurii de siguranţă de ridicare provizorie a permisului de conducere a vehiculelor, se include în termenul de executarea a sancţiunii de privare de drept special de a conduce vehicule.

De menționat că proiectul este propus spre consultări publice și urmează să ajungă pe masa Guvernului.

In this article

Join the Conversation