Programul „Prima Casă” este funcţional începând de astăzi. Beneficiarii pot depune dosarele la bănci

Începând de astăzi, beneficiarii programului „Prima Casă” pot depune dosarele la bănci. Cei care vor să-şi cumpere o locuinţă vor plăti iniţial o rată...

Începând de astăzi, beneficiarii programului „Prima Casă” pot depune dosarele la bănci.

Cei care vor să-şi cumpere o locuinţă vor plăti iniţial o rată de 10 la sută din credit, adică de trei ori mică în comparaţie cu creditele ipotecare obişnuite. Prima rată achitată poate fi şi mai mare, dacă persoana îşi permite acest lucru.

Programul „Prima Casă” oferă garanţii băncilor din partea statului şi de aceea nu mai este nevoie de gaj pentru contractarea unui împrumut. Guvernul vrea ca un număr cât mai mare de cetăţeni cu venituri mici să poată aplica.

Creditele ipotecare sunt accesibile în trei bănci: Moldindconbank, Victoriabank şi Moldova-Agroindbank.

Programul „Prima Casă” a fost lansat la iniţiativa premierului Pavel Filip, iar la acesta pot aplica cetăţeni cu vârsta de până la de 45 de ani, angajați oficial și care nu au alte imobile, dar nici credite ipotecare.

Pentru acest an, în bugetul de stat este prevăzut un fond de garantare a creditelor în valoare de 50 milioane de lei.

In this article

Join the Conversation

2 comments

  1. Spencer       Răspunde

    Și ca cel mai bun răspuns la toate criticile speculanțelor ieftini eu cred că va fi anume numărul impunător de tineri care vor aplica acest proiect.

  2. Victor       Răspunde

    Un proiect binevenit pentru tinerele familii. De ce sa stea in chirie, daca aceeasi bani ii pot plati pentru propriul apartament?!