Primul caz de rujeolă, confirmat la Chișinău

Un caz de rujeolă a fost confirmat zilele trecute în municipiul Chișinău, din patru cazuri suspectate, a anunțat Carolina Olaru, şefa interimară a Direcţiei generale asistenţă socială...

Un caz de rujeolă a fost confirmat zilele trecute în municipiul Chișinău, din patru cazuri suspectate, a anunțat Carolina Olaru, şefa interimară a Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate din Chișinău, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei Chișinău.

Pacientul este un minor în vârstă de nouă ani, din Stăuceni, care nu ar fi fost vaccinat împotriva rujeolei, transmite BreakingNews.

Potrivit Carolinei Olaru, în ultimele șapte zile, în municipiul Chișinău s-au înregistrat 532 de cazuri de boli diareice acute, dintre care 326 de cazuri s-au atestat la copii cu vârsta între 0-17 ani. Dânsa a mai comunicat că au fost spitalizați jumătate dintre cei bolnavi.

Menționăm că în perioada de la 1 ianuarie până la 6 septembrie 2018, au fost înregistrate 273 cazuri confirmate de rujeolă.

Doar de la începutul lunii septembrie au fost înregistrate 4 cazuri noi de rujeolă pe teritoriul țării.

Pe întreg teritoriul țării se menține cod portocaliu privind riscul de răspândire a rujeolei, fiind asigurată supravegherea epidemiologică în regim de 24 de ore.

In this article

Join the Conversation