Preţul petrolului a crescut cu 2% ca reacţie a atacului cu rachete al Statelor Unite în Siria

Preţul petrolului a crescut cu 2% ca reacţie a atacului cu rachete al Statelor Unite în Siria. Creșterea a avut loc pe fondul îngrijorărilor legate de intervenţia militară...

Preţul petrolului a crescut cu 2% ca reacţie a atacului cu rachete al Statelor Unite în Siria.
Creșterea a avut loc pe fondul îngrijorărilor legate de intervenţia militară care ar putea afecta rezervele, dar şi-a revenit odată ce perspectiva represaliilor a dispărut.

Ţiţeiul brut din Statele Unite a crescut cu 1,6%, la 52,50 de dolari pe baril, după ce a atins cel mai ridicat nivel în această lună. Ţiţeiul Brent a crescut cu 1,4%, ajungând la 55,66 dolari pe baril. Dolarul american a scăzut cu 0,6%, în timp ce preţurile aurului şi petrolului au crescut, la începutul şedinţei de tranzacţionare de vineri.

„A fost o reacţie instinctivă, iar pieţele încep să îşi revină, în condiţiile în care nu pare că o să existe represalii”, a declarat Christoffer Moltke-Leth, reprezentantul Saxo Capital Markets, din Singapore.

Statele Unite au lansat un bombardament cu rachete asupra unei baze militare din Siria, ca reacţie la atacul chimic produs în urmă cu câteva zile, a anunţat Pentagonul, aceasta fiind prima operaţiune americană care vizează regimul Bashar al-Assad.

In this article

Join the Conversation