Președintele PDM Vlad Plahotniuc s-a întâlnit cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland

Aflat într-o vizită de lucru la Strasbourg, președintele PDM Vlad Plahotniuc a avut o întrevedere cu Thorbjørn Jagland, secretarul general al Consiliului Europei. Cele mai importante teme abordate...

Aflat într-o vizită de lucru la Strasbourg, președintele PDM Vlad Plahotniuc a avut o întrevedere cu Thorbjørn Jagland, secretarul general al Consiliului Europei.

Cele mai importante teme abordate în cadrul întâlnirii au fost cooperarea Consiliului Europei cu Republica Moldova, reformele realizate în 2016 și 2017 în privința administrației publice centrale și a funcționării justiției, precum și evoluțiile din dosarul transnistrean.

Liderul PDM Vlad Plahotniuc a subliniat importanța parteneriatului dintre Republica Moldova și Consiliul Europei, solicitând în continuare sprijinul acestei instituții pentru țara noastră. El a mulțumit de asemenea domnului Jagland pentru vizita pe care a făcut-o la Chișinău în luna mai, cu prilejul lansării Planului de acţiuni al Consiliului Europei pentru Moldova 2017-2020. „Coaliția de guvernare și PDM susțin acest plan și vor acorda tot sprijinul politic pentru implementarea lui. Tot ce ține de problematica drepturilor omului și a bunei funcționări a justiției e foarte important pentru Moldova”, a declarat Vlad Plahotniuc.

La rândul său, secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, și-a exprimat aprecierea privind colaborarea Republicii Moldova cu Consiliul Europei și a salutat evoluțiile pozitive privind regiunea transnistreană, inclusiv semnarea celor 4 protocoale dintre Chișinău și Tiraspol pe 25 noiembrie curent.

In this article

Join the Conversation

1 comment

  1. Aurel       Răspunde

    Nuștiu vouă da mie unul îmi place cum guvernarea PD face treabă, locuințe sociale, tichete de masă, programe gen Prima Casă, salarii și pensii majorate, creștere economică de 4 %, venituri la buget cu 5 miliarde lei mai mult ca în 2016 !