Președintele Partidului „ȘOR” după solicitarea unui europarlamentar ca Moldova să rupă legăturile economice cu Rusia: Prin astfel de acțiuni există riscul implicării țării noastre în război

Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a venit cu replică dură, după ce un europarlamentar a cerut, printr-un amendament, includerea în Rezoluția despre Moldova recomandarea ca țara noastră să...

Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a venit cu replică dură, după ce un europarlamentar a cerut, printr-un amendament, includerea în Rezoluția despre Moldova recomandarea ca țara noastră să întrerupă relațiile economice cu Rusia. El a atras atenția guvernării PAS să nu mai admită asemenea declarații hazardate și să nu expună Moldova unui conflict deschis cu Rusia.

„Ce înseamnă asta? Înseamnă, practic, ca Republica Moldova să declare deschis război Moscovei. Cum credeți că va reacționa Rusia la o asemenea atitudine dușmănoasă? Cred că orice om cu discernământ poate răspunde la această întrebare. Asta nemaivorbind de faptul că sancțiunile Moldovei contra Rusiei arată de-a dreptul amuzant, ca să nu spun ridicol. Tremură Rusia de frica Moldovei!”, a spus Ilan Șor, într-o postare video pe Facebook.

Mai mult, el a accentuat că Moldova este cea care depinde de Rusia, nu invers, prin urmare, trebuie să fim mai atenți în astfel de situații.

„În realitate, Moldova depinde de Rusia, nu invers? Noi suntem cei care avem nevoie de piața rusească pentru produsele noastre agricole, noi suntem dependenți în proporție de 100% de resursele energetice rusești, care stau la baza oricărei economii. Cât de prost trebuie să fii ca să înțelegi că noi nu putem pedepsi Rusia, în schimb, Rusia ne poate ușor pedepsi pe noi. Și economic, și militar și cum vreți voi. Este cineva în această gloată numită PAS, care poate înțelege aceste lucruri elementare?”, s-a întrebat Ilan Șor.

Potrivit lui, să crezi că sancțiunile impuse de Republica Moldova Rusiei vor afecta Rusia și vor avantaja Moldova trebuie să fii total lipsit de logică. În plus, prin astfel de acțiuni există riscul implicării țării noastre în război.

„Cine va avea de suferit, dacă, Doamne ferește!, mâine va izbucni un conflict armat și la noi? Dacă trupele străine, despre care se spune că ar fi deja prezente pe teritoriul țării noastre vor intra într-un conflict deschis cu cele rusești? Vă răspund eu, în speranța că poate se aude și în Guvern și Președinție: primele și singurele victime ale acestei aventuri sângeroase vor fi cetățenii moldoveni. Și nu cei din Guvern și Președinție. Ăștia o să-și facă rapid bagajele și vor pleca în doi timpi și trei mișcări. Ei au unde pleca, pentru ei, țara noastră reprezintă un loc provizoriu de trai, aici ei doar câștigă bani. Dar cetățenii obișnuiți, pe care îi leagă totul de acest pământ, vor rămâne doar cu lacrimile, durerea și distrugerile”, a mai declarat politicianul.

La final, el a cerut guvernării de la Chișinău să înceteze toate aceste provocări:

„Le cer încă o dată acestor mizerabili de la putere: Opriți-vă! Plecați! Lăsați Moldova în pace! Nu ne băgați pe gât războaiele voastre! Noi nu avem nimic de împărțit cu nimeni, noi vrem doar un singur lucru – să fie pace și să ne putem crește în liniște copiii. Iar cu cine să fim prieteni și cu cine nu, lăsați-ne să decidem singuri. Pornind de la interesul nostru, nu al vostru!”, a concluzionat Ilan Șor.

 

In this article