Președintele Parlamentului a discutat despre siguranța rutieră cu elevii din Cahul

La întâlnirea de astăzi cu elevii și profesorii școlii primare ”Alexandru Donici” din Cahul,  Andrian Candu a discutat despre necesitatea respectării regulilor rutiere și a îndemnat elevii...

La întâlnirea de astăzi cu elevii și profesorii școlii primare ”Alexandru Donici” din Cahul,  Andrian Candu a discutat despre necesitatea respectării regulilor rutiere și a îndemnat elevii și profesorii să nu se grăbească în trafic punându-și viața în pericol.

Șeful Legislativului a fost impresionat să descopere pe coridoarele școlii panoul dedicat regulilor de securitate rutieră. În calitatea sa de ambasador al siguranței rutiere ,el a mulțumit cadrelor didactice pentru atenția acordată acestui subiect.

Totodată, el a apreciat modelul de educație incluzivă al instituției.

”Sunt bucuros, că împreună cu colegii din Parlament, am putut oferi suport în achiziționarea materialelor didactice pentru elevi, datorită acțiunii caritabile, organizată în ajunul sărbătorilor pascale”, a menționat Andrian Candu.

În cadrul discuției, elevii au fost curioși să afle despre familia, copiii și relația cu aceștia a președintelui Parlamentului. Au adresat numeroase întrebări și au rugat suport în amenajarea unei săli sportive în incinta școlii. De asemenea, au acceptat invitația speakerului de a efectua o vizită de informare în incinta Parlamentului, la finele lunii mai.

Tot astăzi, șeful Legislativului a inspectat lucrările de construcție a  noului sediu pentru Teatrul din Cahul și a discutat cu actorii acestuia. Potrivit responsabilior, proiectul este finanțat de Guvernul României și urmează a fi încheiate la începutul anului 2019.

Ultima vizită a zilei a avut loc la Spitalul raional Cahul unde a fost inaugurată după renovare secția Centrul perinatal. Noua maternitate a fost dotată cu echipament modern, are o capacitate de primire a circa 2000 de nașteri anual și este a doua cea mai mare dintre maternitățile regionale din țară.

Andrian Candu a efectuat, pe parcursul zilei de astăzi, o vizită de lucru în municipiul Cahul. Speakerul s-a întâlnit cu autoritățile și antreprenorii din raioanele Cahul și Cantemir, a susținut o lecție publică la Universitatea de Stat ”B.P. Hașdeu”, a inspectat lucrările de construcție a teatrului din oraș, a discutat cu elevii și profesorii școlii primare din localitate și a participat la inaugurarea secției Centrului perinatal a spitalului raional Cahul.

In this article

Join the Conversation