Premierul român anunță că nu va candida la alegerile parlamentare

„Eu am mai spus în vreo două, trei rânduri, cu toate că văd că tot apar speculaţii, indiferent de ce spun eu. De asta mă întreb dacă...

„Eu am mai spus în vreo două, trei rânduri, cu toate că văd că tot apar speculaţii, indiferent de ce spun eu. De asta mă întreb dacă mai are rost să spun vreun lucru, pentru că oricum speculaţiile vor continua şi dacă eu vă repet că nu mă înscriu într-un partid politic, nu îmi fac un partid şi nu candidez la alegerile din acest an”, a spus Cioloş.

Întrebat dacă ar accepta să fie în continuare premier, în cazul în care ar fi propus, Cioloş nu a dorit să comenteze posibilitatea: „Nici nu interpretez un „dacă” sau un „parcă”.

Cioloş a explicat că ştie că aceste speculaţii privind candidatura sau au pornit de la declaraţii făcute de unii dintre membrii echipei sale, dar a precizat că nu se împotriveşte intrării în politică a miniştrilor săi.

„Le-am spus şi lor nu numai că nu am o problemă, chiar îi încurajez şi pe ei, şi pe alţi tineri capabili, competenţi, care doresc să schimbe România în bine, să se angajeze politic dacă doresc şi chiar la aceste alegeri. Nu mă deranjează dacă unii membri ai echipei vor decide să candideze la alegeri pentru a susţine continuarea unor proiecte pe care le-am început”, a spus el.

Prim-ministrul român a adăugat că sunt proiecte pe care „fizic” acest Guvern nu le poate duce la îndeplinire, astfel încât şi el ar fi interesat să le vadă continuate.

Cioloş a mai spus că el nu le-a cerut miniştrilor să candideze, iar dacă se hotărâsc că vor să facă acest pas vor trebui să plece din Guvern pentru a intra în campania electorală. El a spus că i-a „încurajat” chiar să facă acest pas, însă nu din calitatea de membri ai Executivului.

In this article

Join the Conversation