PPEM se arată îngrijorat de operațiunile bancare în Primăria Chișinău

Consilierul Fracțiunii Blocului Electoral „PPEM – Iurie Leancă”, Ruslan Codreanu, solicită primarului general al municipiului Chișinău să explice motivele pentru care a fost luată decizia...

Consilierul Fracțiunii Blocului Electoral „PPEM – Iurie Leancă”, Ruslan Codreanu, solicită primarului general al municipiului Chișinău să explice motivele pentru care a fost luată decizia de a transfera conturile salariale ale angajaților Direcției generale asistență socială de la B.C. „Mobiasbancă – Groupe Societe Generale” către B.C. „Moldindconbank”, banca cu o rata de credibilitate foarte joasă, aflată de mai bine de un an sub supraveghere specială a Băncii Naționale a Moldovei.

Astfel, Consilierul municipal PPEM a expediat în adresa Primăriei o interpelare în care își exprimă nedumerirea în legătura cu transferul conturilor de salarizare a angajaților Direcției generale asistență socială de la o bancă la alta, deoarece timp de cinci ani nu a întâlnit probleme cu deservirea conturilor bancare. În opinia lui Rusulan Condreanu, decizia luată de edil prezintă riscuri pentru salariați, care nu au fost informați despre schimbarea băncii.

„Păstrând logica simplă și nepătată de interese tenebre ale dumneavoastră sau persoanelor din anturajul dumneavoastră este corect ca angajații Direcției generale asistență socială ai Primăriei municipiului Chișinău să se deservească la o bancă credibilă și fără riscuri de a se trezi peste noapte fără bani din cauza activităților pe care le desfășoară banca într-un mod netransparent” se menționează în interpelarea oficială remisa lui Dorin Chirtoacă.

Potrivit consilierului PPEM, decizia este una dubioasă, netransparentă și ridică multe semne de întrebare.

In this article

Join the Conversation