PAS a decis să meargă într-un bloc electoral cu PPDA la alegerile parlamentare din 2018

Partidul Acțiune și Solidaritate a decis să meargă într-un bloc electoral cu Partidul Platforma Demnitate și Adevăr la alegerile parlamentare din 2018. Anunțul a fost făcut public pe...

Partidul Acțiune și Solidaritate a decis să meargă într-un bloc electoral cu Partidul Platforma Demnitate și Adevăr la alegerile parlamentare din 2018.

Anunțul a fost făcut public pe pagina de Facebook a PAS.

Mai mult, PAS a propus formarea unei comisii comune pentru selectarea candidaților, cu participarea societății civile.

„Am informat partenerii noștri despre faptul că suntem gata să participăm pe o listă comună. Considerăm că mecanismul concret de formare a listei urmează a fi stabilit mai aproape de scrutin.

Am propus, de asemenea, să formăm o comisie comună de selectare a candidaților, cu participarea reprezentanților din societatea civilă, pentru a ne asigura că în listă vor fi incluși cei mai potriviți candidați. Avem toată încrederea că vom construi un parteneriat eficient, având la bază cooperarea, onestitatea și buna înțelegere dintre ambele partide.

Avem convingerea că doar prin unitatea forțelor proeuropene autentice poate fi dărâmat regimul Plahotniuc-Dodon și readusă Moldova pe calea normalității”, se arată în comunicatul PAS.

Amintim că Platforma Demnitate şi Adevăr a propus Partidului Acţiune şi Solidaritate semnarea unui Acord strategic de lungă durată, valabil pentru parlamentare, locale şi prezidenţiale. Pentru următoarele alegeri parlamentare, colaborarea presupune un bloc comun, creat pe principiul de paritate şi unitate atât pe liste, cât şi în circumscripţii.

In this article

Join the Conversation

2 comments

  1. Teodor      

    Nastase are 1% in sondaje, insa pentru a nu disparea de pe scena politica, topa a ordonat Maiei sa ii care in spate.

  2. Buga      

    Le tremură fusta? Oricum vor lua puține procente la alegerile parlamentare pentru că lumea s-a cam săturat de acțiunile lor murdare pe care le fac.